Productinformatie Algemeen

Retourneren                  
Alle standaardproducten kunnen binnen twee maanden schoon retour gebracht worden. De laagste staffelprijs wordt gecrediteerd. 
U dient de geleverde materialen altijd goed te controleren. Materialen die eenmaal zijn verwerkt, zijn als zodanig geaccepteerd en kunnen achteraf nooit een reden tot klacht zijn.
Herbestratingkosten worden om deze reden dan ook nooit vergoed.                 
               
Kleurverschillen                
De producten worden met natuurlijke grondstoffen geproduceerd, die reeds onderhevig kunnen zijn aan bepaalde kleurnuances. Zodoende zijn kleurverschillen in eenzelfde productie nooit geheel uit te sluiten. Deze kleurverschillen kunnen nooit reden zijn voor weigering van de producten of voor prijsvermindering. Om eventuele kleurverschillen in het legvak te voorkomen, adviseren wij u de stenen uit verschillende pakketten om en om kops weg te pakken.                  
                  
Trommelgrijs                
De trommelstenen worden na productie en uitharding over elkaar gehaald in een soort centrifuge die men 'de trommel' noemt. Hierdoor schuren de stenen tegen elkaar en kan er een hardnekkige gruislaag ontstaan, het zogeheten 'trommelgruis'. Tevens adviseren wij u om de stenen voor het aftrillen in te vegen met grof scherp zand, waardoor dit gruis sneller zal verdwijnen. Deze laag zal na verloop van tijd vanzelf verdwijnen, met name door weersinvloeden. Trommelgruis is dan ook geen reden voor weigering van de producten of voor prijsvermindering.                  
                  
Witte uitslag (kalkuitbloeiing)              
Onder bepaalde klimatologische omstandigheden kan er kalkuitbloeiing aan de oppervlakte van betonproducten optreden. Dit fenomeen is eigen aan cementgebonden materialen. Dit cement kan een chemische reactie teweegbrengen met water, waardoor vrije kalk wordt gevormd, die zich op het betonoppervlak afzet. De kwaliteit van het product wordt hierdoor in geen enkel opzicht beïnvloed. Onder invloed van diezelfde klimatologische omstandigheden en door het dagelijkse gebruik van de bestrating, zal deze kalkuitslag na verloop van tijd sterk verminderen en uiteindelijk verdwijnen. Dit kan derhalve nooit reden zijn voor weigering van de producten of voor prijsvermindering.                  
                  
Biomos                 
Door vochtige weersomstandigheden kan het met name op schaduwrijke plaatsen voorkomen dat er alg- en mosaanslag optreedt. Hiervoor is er een product  verkrijgbaar dat zonder nabehandeling zorgt dat deze aanslag verdwijnt.                  
Strooizout                
Strooizout kan schade toebrengen aan bestratingsmaterialen.